Tort caramel

de Oana in Torturi, 30 Ian 2010 | 7764 vizualizari

 

By Leoflori
Tortuletul l-am facut de ziua lui Cata, abia acum am regasit pozele :)

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 5 oua
  • 200 gr zahar pudra
  • 4 linguri apa rece
  • 100 gr faina
  • 2 plicuri budinca de caramel (Dr.Oetker)
  • 1 pliculet praf de copt
  • Crema :
  • 10 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 1 lingura amidon
  • 10 gr gelatina ( 1 pliculet gelatina granule)
  • Glazura :
  • 6 linguri zahar brun
  • 6 linguri frisca lichida
  • 100 g unt
  • Sirop :
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort caramel:

Blatul: albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de budinca si praful de copt. Se omogenizeaza cu o lingura de lemn si se pune aluatul intr-o forma de tort detasabila, tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mic, se face testul scobitorii, apoi se lasa la racit pe un gratar.

 

Crema: Se caramelizeaza zaharul la foc mic, atentie sa nu se arda! Se adauga laptele si se amesteca. Separat, se amesteca galbenusurile cu amidonul , se adauga siropul fierbinte de zahar peste galbenusuri, se pune iar pe foc si se amesteca mereu pana se ingroasa compozitia. Se ia de pe foc si se adauga   gelatina inmuiata si dizolvata dinainte, dupainstructiunile de pe pachet. Dupa ce se raceste crema se amesteca cu frisca batuta si albusurile deasemenea batute spuma, adaugand crema de caramel treptat in frisca. Se da crema la frigider. 

Siropul : se topeste zaharul, se pune apa si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. Cand s-a racit insiropam blatul.

Se taie blatul in 3, se inropeaza, apoi se umple cu crema si se pregateste glazura.

Glazura : se caramelizeaza zaharul brunsi se incalzeste frisca lichida cu untul. Cand zaharul s-a caramelizat se toarna peste el frisca+untul fierbinti. Se omogenizeaza bine pana se topeste zaharul. Se lasa la racit, iar cand se ingroasa putin se toarna peste tort.

Eu am ornat cu zmeura si betisoare de ciocolata.

 

Aici e tortul lui Flori :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort caramel" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu 2 blaturi si 2 creme